• Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

EmmaV Oy 2483453-6 20100 Turku

Sivuni käyttää evästeitä. Käyttämällä sivujani hyväksyt evästeet. Lue lisää tietojesi keräämisestä täältä

Vieraileva blogisti: Johda esimerkilläsi

Esimerkillä johtamisen tarkoituksena on rakentaa tekemisen kulttuuria ja tapaa toimia omaan yhteisöön. Joskus se tarkoittaa laatikoiden kantamista, joskus vessanpöntön siivousta, toisinaan se voi olla estotonta heittäytymistä uuteen tilanteeseen ja toisinaan huonon tavan nopeaa ampumista alas. Lähtökohtaisesti se on silti aina toimimista normaalin, välittävän, kuuntelevan ja aktiivisesti reagoivan ihmisen tavoin. Sellaisen ihmisen, joka kuitenkin kaiken aikaa ymmärtää omalla käytöksellään asettavansa muille esimerkkiä tavoista toimia.

 

Yrittäjän, johtajan, esimiehen tai minkä tahansa muun johtamisvastuussa olevan työ, ainakin se näkyvä osuus, tapahtuu ihmisten silmien edessä. Tekemisesi synnyttää organisaatioon tarinoita, jotka myöhemmin ohjaavat koko organisaation tekemistä. On yllättävää, kuinka suuri merkitys yrityksen perustajan tai toimitusjohtajan asettamalla esimerkillä on: se validoi tietynlaisen käyttäytymisen tulevaisuudessa, sekä hyvässä että pahassa. Jokainen muistaa tämän omien esimiestensä kautta. Jos pomo ei ollut koskaan valmis itse tekemään mitään vaan halusi aina hankkia pienellekin asialle jonkun muun tekijän, toimit itse myös mielelläsi samoin, koska se oli mahdollista. Jos taas pomo oli ns. tekijätyyppi ja mieluummin hoiti nopeat asiat itse, toimit itse mitä luultavimmin vastaavassa tilanteessa samoin.

 

Johtaja ei voi, eikä pidäkään, olla koko ajan läsnä johtamassa omalla esimerkillään. On paljon muutakin tehtävää. Mutta säännöllisin väliajoin aidosti osallistumalla ja asettamalla esimerkkiä voit vaikuttaa paljon. Se ei ole mikromanageerausta, se on organisaation suuntaan vaikuttamista hyvin perustavaa laatua olevalla tasolla. Tarinoita johtamisesta syntyy joka tapauksessa, sinä voit vaikuttaa siihen, ovatko ne tarinat yritykselle hyödyllisiä vai haitallisia.    

 

Yksi ensimmäisistä tilaisuuksista johtaa organisaatiota esimerkilläsi on rekrytointitilanne. Johtajana sinulla on lähes aina vaikutusvaltaa siihen, millaisten työntekijöiden kanssa tulet myöhemmin toimimaan. Seuraava, ja vähintään yhtä tärkeä tilanne, on perehdytys, joka liian usein annetaan liian suurelta osin muiden ihmisten tehtäväksi. Jos olet yrittäjä ja kyseessä on ensimmäinen työtekijäsi, tilanne on tietenkin erilainen, mutta esimerkillä johtamisen merkitys ei ole ainakaan yhtään sen pienempi. Se jopa korostuu entisestään, koska toisten ihmisten tekemisellä on suuri vaikutus myös meihin itseemme: uusi ihminen pienessä organisaatiossa muokkaa kulttuuria suhteessa paljon enemmän kuin suuressa.

 

Omalla esimerkillään johtava ihminen ymmärtää, että hänen kaikilla teoillaan on puheita suurempi vaikutus. Hänen ratkaisu- tai ongelmakeskeinen asenteensa ja sen osoittaminen käytännössä tarttuu ennemmin tai myöhemmin koko organisaatioon. Hänen positiivisuutensa tai negatiivisuutensa näkyy yrityksen arjessa. Jos hän tarttuu moppiin ja siivoa sotkut itse, myös työntekijät tekevät niin. Hän ymmärtää sen, että myös työntekijät johtavat yritystä omalla esimerkillään, se ei ole vain pomon etuoikeus tai velvollisuus, vaikutuskerroin on kuitenkin usein eri.

 

Tomi Virtanen on KTM ja start up yrittäjä. Jakamistalouteen perustuva Doerz.co tarjoaa markkinapaikan elämykselliselle tekemiselle.

www.doerz.co 

Please reload

VIIMEISIMMÄT:

Please reload