top of page
Kauneusalan markkinointi Markkinointivalmentaja Emma Laaksonen
  • Writer's pictureMarkkinointivalmentaja Emma Laaksonen

Kysymyksiä&Vastauksia: Miten saa lisää somenäkyvyyttä?

Hyvin tärkeä kysymys! Somenäkyvyys on melkoinen haaste. Algoritmit tuntuvat kiusaavan meitä aika lailla aina ja postauksiin saa reagointeja, kommentteja ja jakoja aivan liian vähän.


Kyse on toisaalta siitä, miten saisit seuraajasi parhaiten reagoimaan postauksiisi, mutta toisaalta myös siitä, mitä itse voit tehdä näkyvyyden nostamiseksi. Eli sen eteen, että seuraajasi edes näkisivät postauksesi.


Mennään ensin siihen, miten saat seuraajasi reagoimaan enemmän postauksiisi. Kyse on ennen kaikkea hyödyllisestä eli maksuttomasta sisällöstä. Älä odota, että saisit lisää reaktioita mainoksille. On sekin toki mahdollista, mutta helpompaa se on myynnittömällä sisällöllä.


Jos mietit hetken itse sitä, minkälaisiin postauksiin itse reagoit. Luultavasti sellaisiin, jotka herättävät sinussa jotain tunteita, positiivisia tai negatiivisia. Meidän kannattaa nyt tässä kohdassa keskittyä niihin positiivisiin, sillä ne auttavat tuomaan asiakkaita. Sinun täytyy miettiä, mitkä aiheet ovat asiakkaidesi mielestä kiinnostavia ja luoda niistä aiheista sisältöä.


Voit käydä läpi vanhoja postauksiasi ja poimia sieltä parhaiten toimineet. Pohdi, mikä niissä on ollut vetoavaa? Teksti? Kuva? Asia? Pyri toistamaan sitä samaa uusissa postauksissasi.

Voit myös lähteä tekemään uutta sisältöä. Tärkeintä on se, että käsittelet asioita, jotka ovat asiakkaillesi tärkeitä. Kurkkaa tätä varten blogista: Miten tehdä mielenkiintoista ja myyvää sisältöä?


Vinkki! Sosiaaliset mediat tykkäävät livevideoista, joten kokeile niitä näkyvyytesi nostamiseksi!

Mietitäänpä sitten sitä, mitä itse voit konkreettisesti tehdä näkyvyytesi nostamiseksi. Toki hyvä sisältö on kaiken edellytys, joten älä hyppää sen yli. Mutta kun sisältösi on kunnossa, on vielä monia juttuja, joilla voit parantaa näkyvyyttäsi.


Pyydä jakoja, tägäyksiä ja tykkäyksiä

Aika usein unohdetaan ohjata asiakasta tai seuraajaa toimimaan toivotulla tavalla. Kerro seuraajillesi, mitä haluat heidän tekevän: “Klikkaa!”, “Tykkää!”, “Jaa!”, “Tägää!”, “Kerro!”. Tiedän, että voisi ajatella, että kyllä ihmiset klikkaa, jos on klikatakseen. Mutta kun ei. Kun kerrot heille, mitä haluat heidän tekevän, suurempi osa tekee juuri niin kuin pyydät.


Hyödynnä mainostus

Yksi parhaimmista tavoista saada lisää näkyvyyttä on käyttää mainostusta. Esimerkiksi Facebookissa pystyt kohdentamaan mainoksia suoraan omille tykkääjillesi. Pystyt sen avulla nostamaan postauksen näkyvyyttä niiden ihmisten keskuudessa, jotka ovat jo tietoisia yrityksestäsi ja ovat jo tykänneet ja seuranneet sitä. Käytät mainosrahaasi tehokkaammin.

Muista mainostaa myös hyödyllistä sisältöä eikä pelkästään mainoksia. Hyödyllinen sisältö sitouttaa paremmin ja saa reaktioita aikaan helpommin.


Näillä parilla kikalla pääset jo hyvin vauhtiin näkyvyytesi nostamisessa. Muista, että näkyvyyttä pitää pitää yllä koko ajan. Muista siis nämä kikat pitkin kuukautta markkinoidessasi.


115 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kesäkuussa puhutaan erottautumisesta! Tärkeä ja mielenkiintoinen aihe siis! Sain pari kysymystä erottautumiseen liittyen ja niihin vastaan alla olevassa videossa. Videossa puhun näistä asioista: Mikä

OTA AVUKSESI NÄMÄ
karsten-winegeart-60GsdOMRFGc-unsplash.jpg

Näin käytät Instagramia tehokkaasti 15 minuuttia päivässä

Tässä oppaassa näytän sinulle tehokkaan rutiinin Instagramiin. Rutiinia on helppo seurata ja ylläpitää. 

3 strategiaa SUMMER EDITION.jpg

3 strategiaa uusien asiakkaiden hankintaan -verkkovalmennus

Tämä suosittu valmennus opit helppoja, mutta tehokkaita keinoja asiakashankintaasi! 

Valmennuksessa opit 3 strategiaa, joita voit käyttää erikseen tai yhdessä

KAUNEUSALAN MARKKINOINTI

&

Inspiraatiota  

ideoita

sisältöösi vuoden

jokaisena päivänä

 

Mukanasi:

Nimetön suunn.malli-2.png
bottom of page