top of page
Kauneusalan markkinointi Markkinointivalmentaja Emma Laaksonen
  • Writer's pictureMarkkinointivalmentaja Emma Laaksonen

Kuinka käytät palautteita mainoksissasi?

Päivitetty: 5. marrask. 2021

Palautteet on yksi suosittelumuoto ja siksi erityisen tehokas markkinointikeino. Vaikka suosittelu ei tule "suusta suuhun" (vrt. "huhupuheet" tai word of mouth), palautteen avulla voit kertoa palveluistasi asiakkaasi sanoin. Tämä tekee siitä erittäin tehokkaan ja varteenotettavan markkinointitavan. Älä siis unohda pyytää palautteita ja etenkään käyttää niitä markkinoinnissa!


Yksi mahtavimmista keinoista käyttää palautteita on mainokset, sillä ne ovat juuri niitä paikkoja, joissa sinun täytyy vakuuttaa potentiaalinen asiakkaasi ostamaan. Palautteen lisääminen mainokseen vahvistaa sitä viestiä, jonka sinä olet kirjoittanut (tai ainakin pitäisi vahvistaa) ja antaa lukijalle ns. toisen mielipiteen.


Tässä keinoja, joilla voit käyttää palautetta osana mainostasi.


Kuvassa

Lisää palautteesi yksiväriselle pohjalle ja käytä sitä kuvana mainoksessa. Tämä ei tarvitse mitään muuta itse kuvaan, joten tämä on myös erittäin helppo ja nopea tapa hoitaa mainoksen visuaalinen puoli. Voit lisätä kuvaan "suurennetut" lainausmerkit, jotka kiinnittävät huomion tehokkaasti. Niistä tietää heti, että kuvassa on jotain mitä joku muu on sanonut.


Palautteena kannattaa tietysti käyttää mainoksen palveluun liittyvää tai ainakin palvelukategoriaan sopivaa. Toki, jos mainostat hoitolaasi/liikettäsi ylipäätään, myös yleisemmät palautteet sopivat tähän. Valitse palaute huolella ja muista tarkistaa, että se "puhuu" palvelusta omasta mielestäsi oikealla tavalla.


Tekstissä

Toinen tapa on käyttää palautetta tekstissä. Kun olet kertonut palautteen hyödyistä ja sen aikaan saamasta muutoksesta, lisää perään asiakkaaltasi saatu palaute. Palaute ikään kuin vahvistaa sanomaasi ja kertoo hieman eri tavalla siitä, mitä palvelu saa aikaan. Palaute myös "rikkoo" mainostekstisi, mikä on hyvä asia mainoksen kokonaisuuden kannalta. Palautteeseen on helpompi samaistua ja sieltä voi myös löytyä omaan tilanteeseen sopiva hyöty tai ongelma.


Tekstisi apuna

Tätä keinoa monet ei käytä ja siksi juuri sinun pitäisi ottaa tämä hallintaasi. Huomioi, että tätä kannattaa käyttää palautteen ohella (ja kaikessa markkinointiteksteissä muutenkin), eli tämä ei poissulje palautteen käyttöä kuvassa tai tekstissä.


Palautteen tekstistä voit saada uskomattoman paljon inspiraatiota omiin markkinointiteksteihisi. Asiakkaat nimittäin puhuvat usein palveluista, palvelusta saatavasta hyödystä ja ongelmastaan aivan eri tavalla kuin sinä. Ammattilaisena, sinä saatat puhua mitä ihossa tai hiuksessa tapahtuu tai mitä jokin tuote saa aikaan kynnellä. Asiakas taas puhuu siitä, miten palvelu tai ongelma siihen liittyen vaikuttaa hänen elämäänsä.


Käytä palautteita apunasi löytääksesi asiakkaan kanssa "sama kieli". Palautteista näet, miten asiakas puhuu palvelustasi ja voit hyödyntää samoja sanoja ja lauseita teksteissäsi. Vaikka et siis käyttäisi palautetta sana sanaan mainoksessasi, voit hyödyntää sitä tekstien kirjoittamisessa.

 

Palautteet ovat monipuolisempia kuin voit ikinä uskoakaan. Kiinnitä siis huomiota siihen, että keräät palautteita tasaisesti ja myös käytät niitä markkinoinnissasi! Palautteet ovat muutenkin erittäin helppo postaustyyppi, sillä sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin lisätä se pohjalle ja julkaista. Nopeaa, helppoa ja tehokasta!


Jos haluat oppia lisää mainosten kirjoittamisesta, käy kurkkaamassa workshopini täältä. Sivuilta löydät kaksi erilaista workshopia, joista voit valita tavoitteesi mukaan: haluatko oppia kiinnittämään huomion vai kirjoittamaan mainostekstejä, joiden sisältö auttaa sinua onnistumaan? Valittavana on myös paketti näistä kahdesta.

109 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
OTA AVUKSESI NÄMÄ
karsten-winegeart-60GsdOMRFGc-unsplash.jpg

Näin käytät Instagramia tehokkaasti 15 minuuttia päivässä

Tässä oppaassa näytän sinulle tehokkaan rutiinin Instagramiin. Rutiinia on helppo seurata ja ylläpitää. 

3 strategiaa SUMMER EDITION.jpg

3 strategiaa uusien asiakkaiden hankintaan -verkkovalmennus

Tämä suosittu valmennus opit helppoja, mutta tehokkaita keinoja asiakashankintaasi! 

Valmennuksessa opit 3 strategiaa, joita voit käyttää erikseen tai yhdessä

KAUNEUSALAN MARKKINOINTI

&

Inspiraatiota  

ideoita

sisältöösi vuoden

jokaisena päivänä

 

Mukanasi:

Nimetön suunn.malli-2.png
bottom of page