Etsi
  • Emma Laaksonen

Karsi rönsyt


Onko sinusta aiemmin tuntunut siltä, että joudut venymään liian pitkälle ja liian moneen suuntaa yrityksessäsi? Nyt on hyvä mahdollisuus karsia suurempia rönsyjä ja keskittyä tarkemmin omaan juttuusi.


Mitä, jos kokeilisit suunnata tekemisesi takaisin raiteilleen pienellä pohdinnalla ja unelmoinnilla? Ota rauhallinen hetki, isompi paperi ja kynä ja lähde miettimään yritystäsi ja tekemistäsi puhtaalta pöydältä. Tai no, paperilta.


Täydellinen yrityksesi

Lähde miettimään omalla tavallasi omaa täydellistä mielikuvaasi yrityksestä. Mitä yrityksesi tekee? Mitä palveluita siellä tarjotaan? Minkälaisena haluaisit yrityksesi nähtävän? Miltä oma unelmatyöpäiväsi näyttää?


Mitkä palvelut ovat sinulle itsellesi tärkeimpiä? Mitä ideoita, tavoitteita ja haaveita sinulla on niihin liittyen? Miten voisit päästä niihin tavoitteisiisi?


Mistä haluat luopua?

On myös tärkeää miettiä sitä, mistä haluaisi luopua. Mitkä asiat, palvelut ja tuotteet työssäsi eivät saa sinua innostumaan tai kiinnostumaan? Mitä tarvittaisiin, jotta voisit luopua niistä? 


Markkinointi

Mieti myös markkinointia. Mitkä asiat markkinoinnissa ahdistavat sinua? Mistä tehtävistä haluaisit päästä eroon? Muista kuitenkin miettiä myös vaihtoehtoja epämiellyttäville asioille. Markkinointia et voi kuitenkaan jättää kokonaan poiskaan. 


Jos pohdinta tuntuu vaikelta, voit käyttää yhtä kysymystä avuksesi. Aloita pohdintasi lauseella “Eikö olisi mahtavaa/mieletöntä/hienoa, jos..” ja sitten täytät niin monta tällaista lausetta omalla lopullasi kuin mahdollista. Voit tehdä koko unelmoinnin tämän avulla tai sitten osana kokonaisuutta.


Pohdi vapaasti

Tarkoitus on nyt unelmoida, miettiä optimitilannetta ja nähdä selkeämmin se, mitä sinä itse haluaisit tehdä. Tärkeää on, että uskallat unelmoida ja ideoida vapaasti. Älä rajoita itseäsi miettimällä raha-asioita, nykyisiä asiakkaitasi tai muita esteitä. Ole hetki vapaasti korkeammilla pilvissä. Jos haluat muuttaa jotain, muista aina kirjoittaa myös se, miten se olisi mahdollista. Mitä sinun pitää tehdä saadaksesi sen aikaan tai mitä pitää tapahtua? 


Palaa maan pinnalle

Kun olet antanut itsesi vapaasti leijua pilvissä, katso pohdintojasi hieman realistisemmin. Mikä kohdista voisi olla vaikkapa seuraavan kuukauden tavoitteesi tai askeleesi kohti tavoitettasi? Onko joku, mikä voisi olla pidemmän ajan tavoitteesi? 


Tee itsellesi suunnitelma

Jos haluat saada unelmasi toteen, sinun on tehtävä suunnitelma sen toteuttamiselle. Ota tavoite ja jaa se yksittäisiin toteutettaviin askeleisiin. Mitä konkreettisempia askeleita pystyt määrittämään, sitä parempi! Askeleet voivat olla vaikkapa: “Myy tavoitteen ulkopuoliset tuotteet pois”, “Nosta hintoja 10% elokuussa” tai jotain muuta selkeää ja toteutettavaa. 0 katselukertaa
Image by Brooke Lark
Kauneusalan markkinointi
  • Facebook
  • Instagram
TILAA KUUKAUDEN VINKIT SUORAAN SÄHKÖPOSTIISI
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Tervetuloa

Kauneusalan markkinointi

-sivulle!

Sivuni käsittelee nimensä mukaisesti kauneusalan yrityksen markkinointia.

 

Haluan antaa sinulle keinot erottautua kilpaillulla alalla, menestyä ja luoda oman yrityksesi näköistä markkinointia.

Hienoa, että olet mukana!

 

Emma

Markkinointivalmentaja 

EmmaV Oy 2483453-6 20100 Turku