top of page
Kauneusalan markkinointi Markkinointivalmentaja Emma Laaksonen
  • Writer's pictureMarkkinointivalmentaja Emma Laaksonen

Ideoita isänpäivän markkinointiin


Isänpäivä voi olla kauneusalalla aivan yhtä kannattava kuin äitienpäiväkin. Tässä ideoita isänpäivän markkinointiin. Parhaat tulokset saat, kun aloitat ajoissa. Jos et siis vielä ole aloittanut, aloita jo tänään. Ehdit vielä jakamaan ainakin 2 mainosta isänpäivään liittyen sekä muuta hyödyllistä sisältöä.


Esittele isälle sopivia palveluita

Joskus lahjan valitseminen on vaikeaa. Helpota lahjanostajan työtä kertomalla selkeästi, mitä hän voisi ostaa. Käy ensin itse läpi, mitkä palvelut olisivat kaikista parhaimpia isille. Missä ongelmissa voisit olla apuna ja millä palveluilla ongelmat pystyisit ratkomaan. Pyri valikoimaan muutama sopiva palvelu, älä sorru markkinoimaan kaikkea.


Tee palveluista esittelypostaus/-teksti, jossa kerrot jokaisesta palvelusta hieman. Miksi se sopii miehille? Mitä siinä tehdään? Mikä on palvelun hyöty eli minkä muutoksen mies huomaa palvelun jälkeen? Voit kirjoittaa tekstin blogiisi tai postata tämän suoraan someesi. Muista kirjoittaa teksti lahjaostajalle, ei suoraan miehelle.


Loppuun voit liittää linkin tai lisätiedot lahjakorttien ostamiseen. Muista kehoittaa asiakastasi toimimaan. Tämä postaus on erityisen hyvä aloitus isänpäivämarkkinoinnille ja sitä kannattaa myös hieman mainostaa (ks. lisää kohdasta Asiakkaasi ovat potentiaalisimpia ostajia)


Valitse sopivat kuvat

Varmista, että kuvat kertovat heti, mistä on kyse ja kenelle postauksesi on suunnattu. Valitse kuvasi sen perusteella, kenen ajattelet kohderyhmääsi olevan: Onko ostaja itse pienten lasten vanhempi ja haluaa ostaa puolisolleen lahjan? Vai onko lahjan ostaja ostamassa lahjaa hieman vanhemmalle isälleen tai puolisolleen? Valitse kuvat sen mukaan.


Käy kurkkaamassa muutamia vaihtoehtoja kuviisi täältä. Unsplash.com ista saat kuvia ladattua ilmaiseksi, kunhan olet kirjautunut sisään.


Asiakkaasi ovat potentiaalisimpia ostajia

Todennäköisin ostaja isänpäivälahjoihin on nykyinen asiakkaasi. Muista siis kertoa mahdollisimman monelle asiakkaallesi isälle sopivista lahjoista. Jos koet kasvotusten asiasta kysymisen ja kertomisen liian henkilökohtaisena, muista hyödyntää ainakin nämä keinot:


Omille tykkääjille mainostaminen

Muista, että facebook tarjoaa mahdollisuuden mainostaa omille tykkääjillesi. Voit valita tykkääjäsi kohderyhmäksesi mainosta luodessa. Voit mainostaa esimerkiksi edellä mainittua palveluesittelyäsi.


Hyödynnä sähköpostilista

Muista kertoa palveluistasi myös sähköpostilistan kautta. Kerro vaikka jokin oma muisto isästäsi tai liitä palveluesittely suoraan sähköpostiin. Lisää loppuun linkit ja toimintakehoitus ("Osta täältä" tms.).


Hoitola osana markkinointia

Muista, että hoitolasi/liikkeesi on hyvä paikka isänpäivämarkkinointiin. Voit käyttää ns. passiivisia keinoja eli postereita ja esitteitä tiskillä tai aktiivisesti myydä asiakkaillesi lahjakortteja jne tai antaa esitteitä sopivista palveluista.


Muutamia ideoita postauksiin ennen isänpäivää

  • Palveluiden esittely: Mitä lahjaksi isälle? Lahjaideoita isälle.

  • Jaa jokin oma tarinasi isästäsi ja pyydä lukijaa tekemään samoin. Voit itse määrittää onko tarinasi hauska, liikuttava tms. Mieti, mikä on itsellesi luontevin. Voit kirjoittaa myös omasta puolisostasi.

  • Kysy: Mikä on parasta omassa isässäsi/puolisossasi isänä?

  • Kerro mitä sinä antaisit omalle isällesi/puolisollesi ja miksi (Psst. asian ei välttämättä tarvitse/kannata olla oma palvelusi. Tarkoitus on luoda hyvää fiilistä ja "muistuttaa" isänpäivän tulemisesta. Voit loppuun laittaa lyhyen vinkin omista palveluistasi)

PSST. Kurkkaa vielä isänpäivän vinkkini parin vuoden takaisesta Kauneusalan markkinointi lehdestä :D

Isänpäivän vinkkini parin vuoden takaisesta Kauneusalan markkinointi -lehdestä
Markkinointi-ideat isänpäiväksi

79 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
OTA AVUKSESI NÄMÄ
karsten-winegeart-60GsdOMRFGc-unsplash.jpg

Näin käytät Instagramia tehokkaasti 15 minuuttia päivässä

Tässä oppaassa näytän sinulle tehokkaan rutiinin Instagramiin. Rutiinia on helppo seurata ja ylläpitää. 

3 strategiaa SUMMER EDITION.jpg

3 strategiaa uusien asiakkaiden hankintaan -verkkovalmennus

Tämä suosittu valmennus opit helppoja, mutta tehokkaita keinoja asiakashankintaasi! 

Valmennuksessa opit 3 strategiaa, joita voit käyttää erikseen tai yhdessä

KAUNEUSALAN MARKKINOINTI

&

Inspiraatiota  

ideoita

sisältöösi vuoden

jokaisena päivänä

 

Mukanasi:

Nimetön suunn.malli-2.png
bottom of page