Etsi
  • Markkinointivalmentaja Emma Laaksonen

Vinkkejä kauneusalan nettikauppaan


Uskon, että jo tässä vaiheessa koronavirusepidemiaa jokainen kauneusalan yrittäjä on jollain tavalla huomannut muutoksia omassa liiketoiminnassaan. Nettikaupan miettiminen on varmasti myös ollut monen mielessä tulojen saamiseksi. Tässä muutamia vinkkejä siitä, miten saat nettikaupan nopeasti toimimaan ja onnistut myymisessä netin kautta.

Älä tee siitä turhaan vaikeaa

Jos tarkoituksesi on luoda asiakkaillesi mahdollisuus ostaa tuotteita ja lahjakortteja kriisin ajaksi, älä tee siitä liian vaikeaa. Sinun ei tarvitse hankkia verkkokauppapohjaa, maksunappeja ja muita rahaa ja aikaa tarvitsevia asioita. Nettikauppasi voi olla niinkin yksinkertainen kuin kuva facebookissa myytävästä tuotteesta tai sähköpostilistalaisille lähetetty myyntiviesti. Vaihtoehtoisesti voit luoda facebookiin vaikkapa kansion, johon lisäät tuotteita.

Facebook mahdollistaa myös kaupan luomisen facebook -sivuillesi. Klikkaa sivusi yläpalkista kohtaa Asetukset ja sieltä Mallit ja välilehdet. Klikkaa alhaalta kohtaa Lisää välilehti ja valitse Kauppa. Kun palaat yläpalkista kohtaan Sivu, sinun pitäisi löytää Kauppa -välilehti vasemmalta. Klikkaa sitä ja laita kauppasi valmiiksi. Ensin hyväksyt käyttöehdot. Tämän jälkeen voit valita sen, miten asiakkaasi ostaa. Jos sinulla ei ole nettikauppaa, valitse vaihtoehto Lähetä viesti ja osta. Tällöin asiakkaat lähettävät sinulle viestiä halutessaan ostaa tuotteesi. Ja viimeiseksi määrität oikean valuutan. Huomioi, että Facebookin kaupassa voit myydä vain konkreettisia tuotteita. Kun lisäät tuotteen, Facebook tarkistaa sen ennen kuin se ilmestyy kauppaasi.

Luo myyviä tuotteita

Yksittäiset tuotteet eivät välttämättä ole kaikkein paras valinta, vaan yritä luoda paketteja, joille asiakkaalla on nyt käyttöä. Kerää kasaan useampi paketti, jotka ratkovat jotenkin asiakkaasi ongelman tällä hetkellä. Esimerkiksi kädet kaipaavat nyt huoltoa kaiken pesemisen keskellä. Tee paketti, jossa on käsivoide, hoitava käsienpesuneste ja vaikkapa viila. Tai jaloille tai hiuksille samanlainen hoitopaketti, jolla asiakas pärjää kotona olemisen ajan. Monet voivat haluta jo valmistautua tulevaan kesään ja koronan jälkeiseen aikaan. Mitkä tuotteet auttaisivat asiakasta valmistautumaan kesään?

Kehitä paketeillesi sopivia ja kuvaavia nimiä. Riippuen omasta tyylistäsi, paketit voivat olla humoristisia, kuten Karanteenipaketti tai hieman neutraalimpia, kuten KotiSpa tms. Hyvä olisi kuitenkin, että ne kiinnittäisivät asiakkaan huomion jollain tavalla.

Muuta osaamisesi digimuotoon

Muista, että poikkeukselliset ajat vaativat poikkeuksellisia tekoja. Jos siis tulosi kaipaavat nyt piristystä ja perinteinen osaamisesi on poissa käytöstä, mieti laatikon ulkopuolelta. Mieti, miten voisit auttaa asiakkaitasi netin kautta. Voitko opastaa asiakastasi nyppimään omat kulmansa tai tekemään kosmetiikkaa kotonaan? Luo yksittäisiä videoita, joissa opastat asiakastasi tai myy videopuheluita, joissa konsultoit asiakkaitasi.


16 katselukertaa
  • Facebook
  • Instagram

Toukokuu / 2020

Lähetän lehden linkin sinulle sähköpostiisi. Tilatessa lehden, liityt sähköpostilistalleni. Saat kuukausittain suoraan sähköpostiisi uuden lehden sekä vinkkejä, ideoita ja materiaaleja. 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Tervetuloa

Kauneusalan markkinointi

-sivulle!

Sivuni käsittelee nimensä mukaisesti kauneusalan yrityksen markkinointia.

 

Haluan antaa sinulle keinot erottautua kilpaillulla alalla, menestyä ja luoda oman yrityksesi näköistä markkinointia.

Hienoa, että olet mukana!

 

Emma

Markkinointivalmentaja 

EmmaV Oy 2483453-6 20100 Turku