Etsi
  • Markkinointivalmentaja Emma Laaksonen

Mitä erottautuminen saa aikaan?


Erottautumisesta kauneusalalla puhutaan lähes aina kun tulee juttua markkinoinnista. Syy on tietysti ilmeinen. Erottautumalla voi nousta esiin kilpaillulla alalla. Alalla, jossa toimijoita on paljon ja monet tarjoavat näennäisesti samaa palvelua. Kysehän ei ole siitä, että kaikki oikeasti tarjoaisivat samaa palvelua, vaan siitä kuinka hyvin pystyy kertomaan niistä omista eroavaisuuksistaan potentiaalisille asiakkailleen.

Mitä erottautuminen sitten saa aikaan? Lista on melko pitkä, mutta tässä omasta mielestäni ne tärkeimmät asiat:

Asiakkaat tunnistavat markkinointisi muiden joukosta

Kun pidät kiinni omasta tyylistäsi, persoonastasi ja tavastasi tehdä markkinointia, asiakkaat alkavat tunnistamaan yrityksesi. Tämä on erityisen tärkeää kanavissa, joissa asiakkaan huomiosta taistelevat useat erilaiset vaihtoehdot. Haluatko olla se joka erottuu ja kiinnittää huomion vai jotain mikä katoaa kaiken "hälyn" alle.

Käytät markkinointibudjettisi tehokkaammin

Erottautuminen on sitä, että tiedät, mihin sinun kannattaa markkinointibudjettisi käyttää ja mihin ei. Keskityt asioihin, jotka tuovat tuloksia, etkä räiski sinne tänne ja kokeilemalla etsi oikeaa suuntaa. Kun suunta on selvillä, voit käyttää sen budjetin, joka sinulla on, tehokkaasti ja siten, että se varmasti tuo tuloksia.

Nopeutat markkinointisi hoitamista

Suunnan selkiytyminen saa aikaan myös sen, että käytät vähemmän aikaa markkinointiin. Teet niitä asioita, jotka saavat jotain aikaan, etkä keskity suotta ylimääräisiin tehtäviin.

Saat kohdennettua markkinointisi paremmin

Kun löydät oman juttusi, tiedät myös kuka sitä tarvitsee. Sinun ei tarvitse tarjota kaikkea kaikille, riittää kun tarjoat sitä omaa, parasta osaamistasi niille, jotka sitä eniten tarvitsevat.

Tienaat enemmän

Tämä onkin mielenkiintoinen ja tärkeä juttu. Kohdennettu markkinointi, omaan osaamiseen nojaaminen ja keskittyminen markkinoinnissa saavat aikaan sen, että voit pyytää enemmän tarjoamistasi palveluista. Etkä luultavasti saa edes kauheasti nurinoita asiakkailta asiasta. Miksi? Siksi, että asiakkailla on ongelma, jonka juuri sinä pystyt ratkaisemaan ja olet saanut kerrottua sen asia niille markkinoinnissasi. He maksavat mielellään siitä, että autat heitä. Samaan aikaan käytät markkinointibudjettisi tehokkaammin ja siitäkin jää tuloja yli.

Mitä asioita sinä olet tehnyt erottautumisen eteen? Onko vielä jotain mitä voisit tehdä?

Tule poimimaan parhaat vinkit ErottautumisWorkshopiin ti 28.1. klo 18.00! ErottautumisWorkshopissa kerron 6 eri tapaa erottautua ja tuoda yritystäsi esille. Erottautumisen avulla markkinointisi toimii paremmin ja "oikeat" asiakkaat löytää luoksesi helpommin. Annan myös vinkkejä siitä, miten saat konkreettisesti eri erottautumistavat näkymään markkinoinnissasi.


35 katselukertaa
  • Facebook
  • Instagram

Toukokuu / 2020

Lähetän lehden linkin sinulle sähköpostiisi. Tilatessa lehden, liityt sähköpostilistalleni. Saat kuukausittain suoraan sähköpostiisi uuden lehden sekä vinkkejä, ideoita ja materiaaleja. 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Tervetuloa

Kauneusalan markkinointi

-sivulle!

Sivuni käsittelee nimensä mukaisesti kauneusalan yrityksen markkinointia.

 

Haluan antaa sinulle keinot erottautua kilpaillulla alalla, menestyä ja luoda oman yrityksesi näköistä markkinointia.

Hienoa, että olet mukana!

 

Emma

Markkinointivalmentaja 

EmmaV Oy 2483453-6 20100 Turku